interieur decoratie restauratie vergulden kleuradvies


Een frisse blik op schilderwerk


Of het nu je wanden zijn, je plafonnetje opgefrist moet worden, of dat je toch de kast van oma bij het interieur wil betrekken.

Maar misschien wil je die authentieke voordeur wel houden, of dat oude keukenraam opgeknapt hebben.

En wat als je eigenlijk geen idee hebt wat je wilt? Dan kan een kleuradvies je helpen.

't skilderwiefke weet raad om te zetten in daad. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Marianne Stam is
't skilderwiefke

Onbevreesd gaat ze de schilderuitdaging aan.
Creatief en inspirerend, respectvol met aandacht voor detail.


interieur
decoratie
Restauratie

Je interieur in een andere kleur, of gewoon opgefrist wit, al heb je daar ook veel tinten in.
Verguld, gehout of gemarmerd, of een speciaal patroon op de wand, maar ook je tafel of kast, zodat deze ook weer in je interieur past.


Groene verf – milieuvriendelijk schilderen

Het product verf is al eeuwenoud. Voorheen bestond het al uit milieuvriendelijke materialen en werd het door de schilder zelf gemaakt. Inmiddels worden de verven door fabrieken samengesteld en in laboratoria getoetst op eigenschappen zoals optimale bescherming en kleurbehoud. Sinds de petrochemische industrie bevinden zich veel plastics en chemisch onwenselijke bestanddelen in de verf. En dat smeer je wel in en op je huis.

Wil je dat niet dan zijn er gelukkig zijn ook fabrikanten die daar over na gedacht hebben en niet bij willen dragen aan een soep van microplastics. We gaan weer terug in de tijd met mooie lijnolieverven voor buiten die hun kleur behouden, het hout voeden en beschermen. Op klei en kalk gebaseerde gevelverven die je woning laat ademen en voor binnen verven op waterbasis die geen giftige stoffen bevatten en wel een prachtige natuurlijke uitstraling hebben. Tegenwoordig heb je als schilder keuze genoeg en is voor bijna elke situatie wel een geschikte verf te vinden. Zo is er bijvoorbeeld Copperant voor binnen en buiten, Little Greene voor binnen, lijnolieverf van Rigo voor buiten en Keim Exclusiv voor de gevel. Ongetwijfeld wordt in de toekomst het rijtje aangevuld. Ik kan niet wachten.